STENARBETE utomhus

blockstegstrappa

EN TRAPPA AV BLOCKSTEG

En blockstegstrappa är en trappa uppbyggd av solida block av antigen betong eller natursten.

En trappa av blocksteg byggs på hårdgjord botten med dränering av makadam. Blocken monteras i jordfuktig betong så att vattnet rinner under trappan mellan den jordfuktiga betongen och makadamet.
En trappa som byggs av block i natursten är den mest slitstarka, underhållsfria, ekonomiska och mest miljömedvetna trappa man kan uppföra.

Det finns en rad olika prefab betongblock att välja mellan och blocksteg i natursten kan mått anpassas efter kunds önskemål.

Väljer man ett blocksteg i natursten finns det en rad olika material med olika förger, mönster och ytbehandlingar att välja mellan. En vanlig ytbehandling på block i natursten är krysshamrad ovansida. När man krysshamrar en yta så hamrar man ytan så det bildas små skålar i ytan som gör den knottrig. Detta är väldigt bra som halkskydd.

Oavsett om trappan skall byggas med betongblock eller block av skiffer, marmor, kalksten eller granit kan Skånesten erbjuda dels montage samt leverans av material/sten. Vi har även lång erfarenhet inom trappbyggnation vilket innebär att vi kan ge råd och tips.

NÅGRA AV VÅRA UPPDRAGSGIVARE

ömab logotyp
kullaträdgård logotyp
peab logotyp
REFERENSER

TITTA PÅ VÅRA UPPDRAG I GALLERIET NEDAN.

Rulla till toppen