STENARBETE utomhus

skiffer

SKIFFER

Skiffer är en slitstark och ganska seg sten som är relativt fet jämfört med övriga naturstenar.

Därför ska man vara uppmärksam vid läggning av skiffer i bruk då stenen har lättare för att lossna ifrån bruket än övrig natursten då den har mer fetter i sig.
Skiffer lämpar sig bra i klimat med mycket nederbörd, vind och salt, då den har en låg vattenabsorption vilket förhindrar frostskador och den tål värme vilket gör den energieffektiv.

Under tidigt 1900-tal användes skiffer primärt att beklä tak, det vill säga skiffertak.

Detta pga. stenens egenskaper i form av hållbarhet och slitstyrka men även för att skiffer går att klyva i tunna skivor och den är relativt enkel att klippa med en skiffersax.
På senare år har stenen blivit populärt i andra sammanhang såsom läggning av skifferhällar i trädgårdar, golvläggning inomhus och beklädnad av husfasader.
Skiffer är den mest slitstarka och tåliga natursten man kan köpa och ett hustak beklätt med skiffer kan ha en livslängd på upp till 100 år.

Skånesten har hög kompetens inom skifferentreprenader.

Här är några av de tjänster vi erbjuder:
* Fasadbeklädnad
* Markbeläggning
* Takläggning
* Trappbeklädnad
* M.M.
Vi lägger även oregelbunden skiffer i bruk som hårdfogas. Detta är ett mycket tidskrävande arbete som kräver yrkesskicklighet, därför är det ett av de dyraste läggnings alternativen. Oregelbunden skiffer innebär att hällarna har olika form och mått och varierar i tjockleken. Det är som att lägga ett pussel med den skillnaden att man själv måste ”skära” ut / skapa pusselbitarna för att sedan lägga pusslet.
Skånesten hjälper till med markarbete, läggning/montering av skiffer och leverans av material.
Läs mer under material/sten och kontakta oss för mer information: info@skanesten.se

NÅGRA AV VÅRA UPPDRAGSGIVARE

REFERENSER

TITTA PÅ VÅRA UPPDRAG I GALLERIET NEDAN.

Rulla till toppen